HÄSSELBY APRIKOSEN
Bild 1
Bild 3
Bild 2
Bild 13
Bild 9
Bild 4
Bild 5
Bild 7
Bild 6
Bild 12 (2)
Bild 10
Bild 11

Välkommen till Hagvidson Aprikosen i Hässelby


Kort om oss 


Hagvidson Aprikosen är en fristående förskola belägen i Hässelby. Vi har en stor och kuperad gård med skogskaraktär. Vi har nära till parker, grönområden och skog som vi utnyttjar flitigt tillsammans med våra barn. Förskolan består av fyra avdelningar. Två avdelningar för de yngre barnen och två avdelningar för de äldre barnen. Saltkråkan och Villekulla, 1--3åringar och Lönneberga och Bullerbyn 3–5 åringar. Under större delen av dagen delas avdelningarna upp i mindre grupper för att alla barn skall få bästa möjlighet att lära, leka och utvecklas i tätt samarbete med pedagoger. För oss är maten viktig och vår kock lagar mat åt oss på plats. Det lagas fisk, kött, kyckling, vegetariskt och soppa varje vecka. Mycket frukt och grönsaker utifrån säsong används.


Ledorden som vi på Hagvidson Aprikosen arbetar utifrån är: trygghet, delaktighet och glädje.


  • Trygghet - vi har fått förmånen att ta hand om något av det mest värdefulla i era liv, vilket innebär att er och era barns trygghet alltid är högsta prioritet och där alla ska känna sig sedda och hörda.
  • Glädje - att det finns mycket glädje för barn och pedagoger är naturligtvis viktigt för oss men också avgörande för att skapa de bästa förutsättningarna för utveckling och lärande.
  • Delaktighet - vi är övertygade om att er, barnens och pedagogernas delaktighet är viktig för att skapa den bästa verksamheten.

 


Vår pedagogiska idé


Vi arbetar utifrån en pedagogisk vision om en hållbar framtid där livsstil, hälsa och miljö bildar en helhet. Vi vill att barnen ska få med sig ett hållbarhetsperspektiv som gäller den egna individen, medmänniskan och vår natur och som ett led i detta ger vi stort utrymme åt utomhuspedagogik. Vi vill lägga grunden för ett tänk där rörelse är en naturlig del av vardagen. Förskolans läroplan och barnkonventionen ligger som grund för verksamheten. I samarbete med hemmen vill vi främja barnens utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande människor och samhällsmedlemmar. Allt det här har vi en årsplan för, där även föräldrasamverkan ingår. Planen revideras varje år. Under kommande verksamhetsår kommer förskolan också att starta upp arbetet med Grön Flagg.Öppettider/ TYRA

 

Öppettider: 06.30-17.30. Vi har stängt alla röda dagar samt vissa aftnar. En gång i månaden stänger förskolan kl.16.00 då pedagogerna har arbetsplatsträff (APT). Datum för dessa meddelas via Tyra-appen, förskolans informations- och dokumentationsplattform. Här meddelas även andra aktiviteter som exempelvis vårfest, föräldramöten och utflykter för barnen. På Tyra-appen hittar du även vår blogg, där varje avdelning berättar om dagens aktiviteter och portfolio för ditt barn, där ni kan följa barnets utveckling och lärande. Förskolan tillämpar regler för förskolorna i Stockholms stad både gällande ramtiden som är 06.30-18.30 samt mottagande och urval när det gäller placeringar.

 

Har ni frågor eller vill komma och besöka förskolan, kontakta rektor för bokning av tid.Söka plats hos oss


VILL NI STÅ I KÖ TILL FÖRSKOLAN HAGVIDSON APRIKOSEN?

Sök oss via Min barnomsorg:
Du kan söka till vår förskola, Förskolan Aprikosen AB, Enhets nummer 044097, via e-tjänsten Min Barnomsorg.
Här loggar du in med dina personuppgifter via Bank Id och väljer sedan förskola.

Förskola och pedagogisk omsorg


Om du behöver hjälp med att komma igång så kan du besöka eller kontakta oss.


NÄR NI HAR FÅTT ETT ERBJUDANDE OM PLATS FRÅN OSS TILL DIN EPOST, SÅ MÅSTE NI GÅ IN PÅ MIN BARNOMSORG OCH TACKA JA ELLER NEJ.

Därefter får ni ett brev från oss med allt ni behöver veta inför förskolestarten.


Anmäl avgiftsgrundande inkomst för förskola

Här kan du skicka in information om din inkomst som ligger till grund för avgift för förskola. Vi följer kommunens riktlinjer och det går att läsa mer om detta på kommunens hemsida.

Avgifter för förskola - Stockholms stad (forskola.stockholm


När du accepterar en plats på förskolan för ditt barn behöver du även lämna inkomstuppgift. Klicka på länken/knappen nedan.


Ändring av inkomst

Om du får en ändrad inkomst som påverkar avgiften ska du anmäla det så fort som möjligt via inkomstredovisning.


Blanketter som lämnas till förskolan.

1. Överenskommelse     

Kontakta förskolan Aprikosen


Rektor:

Ulrica Lyhnakis

0739-713452

ulrica.lyhnakis@hagvidson.se


Avdelningarna:

Villekulla

0760-218411

villekulla@hagvidson.se

Saltkråkan

0760-265028

saltkrakan@hagvidson.se

Lönneberga

0760-356712

lonneberga@hagvidson.se

Bullerbyn

0760-225155

bullerbyn@hagvidson.se


Förskolans adress:

Förskolan Hagvidson Aprikosen

Aprikosgatan 3

165 60 Hässelby