VALLENTUNA VÄSTANVINDEN
västanvinden.JPG
Västanvinden
Skärmklipp
Skärmklipp11
Skärmklipp1
väst3
väst4
Skärmklipp1111
Skärmklipp111
väst1
väst2
väst6
väst5
västanvinden


Välkommen till Hagvidson Västanvinden  


Västanvindens förskola är belägen i natursköna Vallentuna. Vi har en stor gård som bjuder in till lek där barn och föräldrar varit med och format utseendet genom åren. Precis utanför har vi tillgång till en härlig skogsmiljö och stora ängar dit vi mer än gärna styr vår verksamhet när tillfälle ges. Vi är ute mycket och när vädret och årstiden tillåter det så öppnar och stänger vi utomhus.

 

På Hagvidson Västanvindens förskola genomsyras verksamheten av tre värdeord trygghet, delaktighet och glädje.

  • Det är viktig för oss att alla känner trygghet och kan vara den de själva är, barn som vuxna.
  • Vi arbetar med demokrati och delaktighet, alla har rätt att få ha en åsikt och bli lyssnade på. Vi lägger grunden till ett växande intresse och ansvar för att aktivt delta i samhället.
  • Glädje är grunden till lärande, vi ha roligt när vi lär.


På Västanvindens förskola får barnen möjlighet att utvecklas i sin takt. Vi vill utveckla självständighet, ödmjukhet,styrka,mod och en positiv inställning till livet. För att barnen ska känna sig trygga på förskolan med alla pedagogerna arbetar vi med tvärgrupper över avdelningsgränser.

Utbildningen på Västanvinden ska ge barnen möjlighet att på olika sätt reflektera över sitt och gruppens lärande, tankar och livsfrågor. Undervisningen genom lek sker över hela dagen och i många situationer. Vi arbetar strukturerat och planerar efter att barnen ska få ett lärande i mindre sammanhang.

Vi utbildar pedagogerna regelbundet i lågaffektivt bemötande så vi kan möta alla där de är och ge dem redskap att klara vardagliga situationer de möter.

 För att synliggöra barnens arbeten och utveckling använder vi oss av appen Tyra. Under varje barn finns det en portfolio där individens lärande finns dokumenterat i både text men också bilder. Appen Tyra har också en blogg där avdelningarna lägger ut bilder och text över dagens olika spännande moment.

 

Vi är Grönflagg certifierade två år i rad och 2021 blev vi nominerade till Grön Flaggs hållbarhets pris. Vi har fått Skolverkets utmärkelse Skola för hållbar utveckling för framgångsrikt arbetet med lärande för hållbar utveckling.

 

Förskolan öppettider 6:30-17:00


Våra avdelningar

Hos oss har vi 55 barn fördelat på 3 avdelningar:

Ekorren 1–3 år

Rådjuret 4–5 år

Björnen 3 år.

 

Alla våra pedagoger utbildas i lågaffektivt bemötande och HLR

 

Vår mat

Här på Västanvinden har vi vår alldeles egna kock, som bjuder oss på vällagad mat från grunden, bakar bröd, ser till att vi får en väl varierad matsedel och provar ofta nya recept. Vi uppmuntrar alla barn att pröva, smaka och vänja sig vid nya spännande maträtter. Till varje lunch serveras det olika grönsakeroch barnen väljer mellan mjölk eller vatten.


Varmt välkommen till oss!

 

Har du frågor eller är nyfiken på oss så skicka gärna ett meddelande här nedanför.
Kontakta förskolan Hagvidson Västanvinden


Rektor:

Cecilia Olofsson

079-3362957

cecilia.olofsson@hagvidson.se


Avdelningarna:

079-3368529

BJÖRNEN

bjornen@hagvidson.se

079-3364986

EKORREN

ekorren@hagvidson.se

079-3378579

RÅDJURET

radjuret@hagvidson.se

Förskolans adress:

Förskolan Hagvidson  Västanvinden 

Västergården 143-151

186 37  Vallentuna