KISTA SOLÅSEN
v6
t5___serialized1
zzzzzzzz
matte
15
bak
ak
bub
sol
soll
vatten
mid
solll
solåsen
Loggo Hagvidson
44___serialized1
abc


Välkommen till Hagvidson Solåsen

Kort om oss


Förskolan Solåsen har verkat i privat regi sedan 1992 och är en liten, personlig förskola med traditionell förskolepedagogik. Vi följer Skolverkets Läroplan för förskolan och planerar verksamheten efter barnens ålder och mognad. Förskolan är belägen i fräscha lokaler på Helsingforsgatan 65-67 i Akalla. Lekplatser finns tillgängliga både på innergården och vår egen gård. Vi har nära till naturen, både Akalla By och Järvafältet.


Vår verksamhet är strukturerad med fasta regler och rutiner. Detta för att barn, föräldrar och personal ska veta vad som händer under dagen. Här satsar vi på lärande och att alla barn får ta plats och vara synliga. På våra två avdelningar, Blåklockan och Violen, har vi små barngrupper och personalen är välutbildad och erfaren. Barnen är mellan 1 och 6 år gamla och vi har många aktiviteter i smågrupper.


Vi sätter också stor vikt vid språkutveckling och träning i svenska. Vi har medveten språkträning i liten grupp, vilket innebär att vi arbetar med speciellt språkmaterial. För oss är det viktigt att vara ute dagligen, både på lekplatser i anslutning till förskolan och gärna i Akalla By, en djurgård som ligger ett stenkast från förskolan. Sång, musik och rörelse är något vi prioriterar. Kultur är också viktigt och vi går ofta på teater och konserter med våra stora barn för att utveckla svenska språket och ha roligt tillsammans.


Solåsen serverar varierad mat och mellanmål till förskolans alla barn och personal. Vi låter barnen prova mat med olika smaker, från olika kulturer med olika råvaror. Alla barn blir mätta och får ett intresse för mat och viljan att prova nya smaker. Maten är näringsrik och ofta närproducerad. Vi serverar frukost, lunch, mellanmål och efterrätt.


Förskolan ligger en kort promenad från Akallas tunnelbanestation.


Avgift


Du betalar en avgift varje månad när ditt barn går i förskolan. Avgiften räknas ut utifrån vilken inkomst ditt hushåll har, hur många barn som bor i ditt hushåll och om ditt barn går deltid eller heltid.

Avgiften gäller från första inskolningsdagen och betalas den sista dagen i varje månad. Du betalar avgift även när ditt barn är ledigt, till exempel under sommaren. Säger du upp platsen, betalar du avgift under uppsägningstiden. Det finns ett högsta belopp för hur stor avgift du betalar, maxtaxa, som vi tillämpar på Förskolan Solåsen. Du kan läsa mer om avgifter på Stockholm Stads hemsida.


Ansökan


Är du intresserad av att ställa ditt barn i kö till Förskolan Solåsen?  Vad trevligt!
Barnet kan ställas i kö från och med 6 månaders ålder. För att erhålla barnomsorgsplats måste man ha fyllt ett år.


Stockholms stad har ett gemensamt elektroniskt kösystem för förskolor. Alla föräldrar ska söka förskoleplats genom Förskola och pedagogisk omsorg. Där får man prioritera sina val från 1 till 5. Vill man söka till Förskolan Solåsen väljer man prio 1 på Förskolan Solåsen och sedan rangordning.


Ni är välkomna att höra av er till oss, så kan vi boka in ett besök där vi visar vår förskola och berätta hur vi jobbar.


Intagningsregler


Lediga platser fördelas till köande barn enligt följande ordning:
Barn med särskilda behov av stöd för sin utveckling.
Barn med syskon i samma hushåll som redan är placerade på förskolan.
Barn med längst kötid till förskolan.
Om flera barn har samma kötid ligger barnets födelsedatum till grund för placering, det vill säga äldre barn går före yngre.

Läs mer om hur du ansöker på Stockholm Stads hemsida här.


Boka gärna tid för besök!


Anmäl avgiftsgrundande inkomst för förskola

Här kan du skicka in information om din inkomst som ligger till grund för avgift för förskola. Vi följer kommunens riktlinjer och det går att läsa mer om detta på kommunens hemsida.

När du accepterar en plats på förskolan för ditt barn behöver du även lämna inkomstuppgift. Klicka på länken/knappen nedan.


Ändring av inkomst

Om du får en ändrad inkomst som påverkar avgiften ska du anmäla det så fort som möjligt via inkomstredovisning.


Öppettider


Våra öppetider nu är 06.45 – 17.15.
Vi följer Stockholm stads ramtid 06.30 – 18.30 om behov finns.

Kontakta förskolan Hagvidson Solåsen 


Rektor

Rektor

Beri Jengiri

0760-34 23 78

beri.jengiri@hagvidson.se


Avdelningarna:

Blåklockan

070-622 60 69

blaklockan@hagvidson.se

Violen

070-622 60 62

violen@hagvidson.se

Köket / Förskolan

kok.solasen@hagvidson.se

Förskolans adress:

Förskolan Hagvidson Solåsen

Helsingforsgatan 65-67

164 78 Kista