UPPLANDS VÄSBY VIK
IMG_0774
vik
IMG_0770
IMG_0773[1]
IMG_0777
IMG_0776
IMG_0771
IMG_0772
hav
hq
jjj
hhh
llll
ooo
dd
iii
Vik

Välkommen till Hagvidson Vik 

Kort om oss


Hagvidson Vik är en fristående förskola belägen i bostadsområdet Brunnby-Vik med närhet till skog och lekparker i området. Vi styrs av samma lagar som den kommunala verksamheten och arbetar efter samma läroplan; Lpfö 18. Förskolan består av sex avdelningar som arbetar i block, varje block består av en avdelning för de yngre barnen (1-3 åringar) och en avdelning för de äldre barnen (3-5 åringar).

 

Vår pedagogiska idé


Vi är en certifierad Grön Flagg-förskola och arbetar därmed utifrån en pedagogisk vision om en hållbar framtid där livsstil, hälsa och miljö bildar en helhet. Vi vill att barnen ska få med sig ett hållbarhetsperspektiv som gäller den egna individen, medmänniskan och vår natur, samt ett tänk där rörelse är en naturlig del av vardagen.

 

Ledorden som vi på Hagvidson Vik arbetar utifrån är: Trygghet, Delaktighet och Glädje.

 

  • Trygghet - vi har fått förmånen att ta hand om något av det mest värdefulla i era liv, vilket innebär att er och era barns trygghet alltid är högsta prioritet och där alla ska känna sig sedda och hörda.
  • Delaktighet - vi är övertygade om att er, barnens och pedagogernas delaktighet är viktig för att skapa den bästa utbildningen.
  • Glädje - att det finns mycket glädje för barn och pedagoger är naturligtvis viktigt för oss men också avgörande för att skapa de bästa förutsättningarna för utveckling och lärande.

Under större delen av dagen delas även avdelningarna upp i mindre grupper för att alla barn skall få bästa möjlighet att lära, leka och utvecklas i tätt samarbete med pedagoger. För oss är maten viktig och vår kock lagar den goda maten från grunden. Mycket frukt och grönsaker utifrån säsong används i vår varierade matsedel.

 

 

Söka plats hos oss


Hagvidson Vik är en fristående enhet som följer kommunens riktlinjer och taxa. Kommunen fakturerar vårdnadshavarna, men Hagvidson Vik har sin egen kö som ni ansöker till via kommunens e-tjänst. Platser erbjuds löpande under terminen om ledig plats uppstår. Öppettider


Öppettider: 06.30-17.30. Vi har stängt alla röda dagar och vissa aftnar.

En gång i månaden stänger förskolan kl.16.00 då pedagogerna har arbetsplatsträff (APT).

 

Tyra


Datum för APT meddelas via Tyra-appen, förskolans informations- och dokumentationsplattform. Här meddelas även andra aktiviteter som exempelvis vårfest, föräldramöten och utflykter för barnen. på Tyra-appen hittar du även vår blogg, där varje avdelning berättar om dagens aktiviteter.

Kontakta förskolan Vik 


Rektor

Jeanette Lindberg

0760-247811

jeanette.lindberg@hagvidson.se


Avdelningarna

Månen

079-3416254

manen.vik@hagvidson.se

Stjärnan

079-3403751

stjarnan.vik@hagvidson.se

Planeten

079-3398179

planeten.vik@hagvidson.se


Pluto

079-3413679

pluto.vik@hagvidson.se

Kometen

079-3472816

kometen.vik@hagvidson.se

Solen

079-3395218

solen.vik@hagvidson.se

Förskolans adress:

Hagvidson Vik

Viravägen 2

194 55Upplands Väsby