HOVÅS FYREVIKEN
qqq
qq
qqqqqq
q
q1
q6
qqqq
q5
qqqqqqq
qqqqq
q4
q3


Välkommen till Hagvidson Fyreviken


Kort om oss

Förskolan Hagvidson Fyreviken är belägen i det gamla kommunalhuset i hjärtat av Hovås. Vi har en fin närmiljö och besöker gärna skogen, havet och närliggande lekparker. Ibland tar vi även bussen till biblioteket eller till Billdals park. Förskolan har ett eget kök och vår kokerska lagar mat från grunden, till lunch lagas kyckling, fisk, vegetariskt, kött och soppa med nybakat bröd. Grönsaker serveras till varje måltid. Specialkost serveras utefter behov.


Vår pedagogiska idé

Vi arbetar utifrån en pedagogisk vision om en hållbar framtid där livsstil, hälsa och miljö bildar en helhet. Vi vill att barnen ska få med sig ett hållbarhetsperspektiv som gäller den egna individen, medmänniskan och vår natur och som ett led i detta ger vi stort utrymme åt utomhuspedagogik. Vår pedagogiska metod är projektinriktat arbetssätt, där vi har ett årslångt projekt. Projektet är som utgångspunkt i vårt arbete med de nationella mål i vår läroplan. Vi genomsyrar vårt projekt utifrån mål och riktlinjer i arbetet med Grön Flagg och Förskolan är grön flagg certifierad. I samarbete med hemmen vill vi främja barnens utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande människor och samhällsmedlemmar. Allt det här har vi en årsplan för, där även föräldrasamverkan ingår. Planen revideras varje år.  Att det finns en glädje i verksamheten för barn och pedagoger är viktigt för att skapa de bästa förutsättningar för utveckling och lärande.


Söka plats hos oss

Vill ni stå i Kö till Fyrevikens Förskola?

Lämna in en ansökan. Ansökningsblankett. digitalt.

När den är ifylld och inskickad till oss, så är ni placerade i vår kö.


Anmäl avgiftsgrundande inkomst för förskola

Här kan du skicka in information om din inkomst som ligger till grund för avgift för förskola. Vi följer kommunens riktlinjer och det går att läsa mer om detta på kommunens hemsida.


När du accepterar en plats på förskolan för ditt barn behöver du även lämna inkomstuppgift. Klicka på länken/knappen nedan.


Ändring av inkomst

Om du får en ändrad inkomst som påverkar avgiften ska du anmäla det så fort som möjligt via inkomstredovisning.


Öppettider/ TYRA

Öppettider: 7.00 - 17.30

Vi har stängt alla röda dagar samt vissa aftnar. En gång i månaden stänger förskolan kl.15.45 då pedagogerna har arbetsplatsträff (APT). Datum för dessa meddelas via Tyra-appen, förskolans informations- och dokumentationsplattform. Här meddelas även andra aktiviteter som exempelvis vårfest, föräldramöten och utflykter för barnen. På Tyra-appen hittar du även vår blogg, där varje avdelning berättar om dagens aktiviteter och portfolio för ditt barn, där ni kan följa barnets utveckling och lärande.

   Kontakta förskolan Hagvidson Fyreviken


   Rektor:

   Eva-Lena Segertoft

   0763-165812

   eva-lena.segertoft@hagvidson.se


   Avdelningarna:

   Vinga:

   076-3216384

   vinga@hagvidson.se

   Trubaduren:

   073-5120458

   trubba@hagvidson.se

   Måseskär:

   076-3053319

   maseskar@hagvidson.se

   kök:

   koket.fyreviken@hagvidson.se

   Förskolans adress:

   Förskolan Hagvidson Fyreviken

   Hovåsvägen 1

   436 50 Hovås