ÖSTERVÅLA TROLLEBY
3
2
6
7
4
4
5
20
411___serialized1
3111
2222
Trolleby
34
012
entre
hus
2
511
6
8
12
18
32
24
1011
38


Välkommen till Hagvidson Trolleby Östervåla 

Kort om oss 

Förskolan Trolleby ligger i Östervåla, Heby Kommun. Vi har 400 kvm rymliga lokaler i två byggnader. Det finns tre fina gårdar, en odlingsträdgård och en grillkåta där vi har olika aktiviteter och värmer oss på vintern. Vår förskola finns nära skog och grönytor som vi går till regelbundet på utflykter och äventyr. Barnen på förskolan är indelade i åldersgrupper, Myrorna ca 1–3 år, Kottarna ca 2–3 år, Ekorrarna ca 4–5 år och Spindlarna 4–6 år. Dessa grupper är i sin tur ibland indelade i mindre grupper för att barnen ska få möjlighet till lek och undervisning i nära samverkan med pedagogerna. Måltiderna är viktiga för oss, vi har egen kock som lagar mat och bakar bröd från grunden. Grönsaker serveras till varje måltid och vi äter frukt vid flera tillfällen under dagen. 


Vår pedagogiska idé 

I vår verksamhet vill vi skapa ett livslångt lärande genom glädje, trygghet och delaktighet, där omsorg och undervisning bildar en helhet.

Vi vill ta tillvara barnens nyfikenhet, låta leken ta plats och ha spännande stunder av lärande och utveckling. Vissa dagar kanske äventyret väntar runt hörnet.

Stor del av verksamheten bedrivs utomhus. Vi använder oss av våra gårdar, närliggande skogar och grönområden. De minsta barnen sover ute i vagnar och lunch och mellanmål äts ute när vädret tillåter.


Vår Grön Flagg certifiering (Håll Sverige Rent) är viktig för oss då det är genom det arbetet vi bland annat lär oss om hållbar utveckling.

Språkarbetet är en stor del av verksamheten. Vi jobbar med rim och ramsor, dikter, verser, lek med språk, böcker ordförståelse, sång och andra roliga aktiviteter.

Hälsa och välmående undervisas genom vårt värdegrundsarbete, rörelseaktiviteter i utemiljö, vila och god mat som vår alldeles egna kock lagar.

Om ni har frågor så tveka inte att höra av er till oss!Söka plats hos oss

HagvidsonTrolleby har egen barnomsorgskö med syskonförtur. Vi följer Heby kommuns riktlinjer gällande förskola. kommunens hemsida.

Ni ansöker om barnomsorgsplats genom att klicka på länken Barnomsorgsplats


Anmäl avgiftsgrundande inkomst för förskola

Här kan du skicka in information om din inkomst som ligger till grund för avgift för förskola. Vi följer kommunens riktlinjer och det går att läsa mer om detta på kommunens hemsida.

När du accepterar en plats på förskolan för ditt barn behöver du även lämna inkomstuppgift. Klicka på länken/knappen nedan.


Ändring av inkomst

Om du får en ändrad inkomst som påverkar avgiften ska du anmäla det så fort som möjligt via inkomstredovisning.


Öppettider

En eftermiddag i månaden har förskolan arbetsplatsträff (APT) dessa dagar stänger förskolan kl. 16:00.


Tyra

På Trolleby jobbar vi med TYRA-appen. Det är vår slutna informations- och dokumentationsplattform. Appen har många funktioner, bland annat så lägger vårdnadshavare in barnens schema där, sjuk- och friskanmälan görs via appen och anteckningar kan delas mellan pedagoger och vårdnadshavare. TYRA har även en blogg där barnens verksamhet kan följas och i modulen ”Händelser” kommer blandad information från personalen som t ex  veckans meny från köket och datum för föräldramöten etc.


Kontakta förskolan Trolleby


Rektor:

Therese Cassel

0760-08 06 13

therese.cassel@hagvidson.se

 

Avdelningarna:

Spindlarna

0760-28 64 99   

spindlarna@hagvidson.se

Kottarna

0760-26 52 55     

kottarna@hagvidson.se

Ekorrarna 

0760-30 53 01 

ekorrarna@hagvidson.se

Myrorna

0760-22 06 54 

myrorna@hagvidson.se

Köket 

kok.trolleby@hagvidson.se

Förskolans adress:

Förskolan Hagvidson Trolleby 

Lodjursgatan 9

740 46  Östervåla