ÖREBRO NYPONLUNDEN
Bild2
Bild4
Bild3
Bild1
Bild7
Bild5
Bild6
1
4
2
3
5
n
16
nn
m4


Välkommen till Hagvidson Nyponlunden


Kort om oss

Hagvidson är en fristående förskola belägen i bostadsområdet Nyponlunden. Förskolan ligger i ett stort rött hus mitt i bostadsområdet, nära till skogen och lekplatser som vi ofta besöker. Förskolan består av tre avdelningar. Två avdelningar för de yngre barnen och en avdelning för de äldre barnen. Under större delen av dagen delas avdelningarna upp i mindre grupper för att alla barn skall få bästa möjlighet att vara sitt bästa jag, att lära, leka och utvecklas i tätt samarbete med pedagoger.


Avdelningarna:

Upptäckarna 1-3 år 

Äventyrarna 1-3 år

Utforskarna 3-5 år


För oss är maten viktig och vi har en egen kock som lagar maten från grunden och bakar bröd. Det lagas fisk, kött, kyckling, vegetariskt och soppa. Mycket frukt och grönsaker utifrån säsong används.


Vår pedagogiska idé

Förskolan arbetar utifrån konceptet Grönflagg och är Grönflagg certifierad. Alla avdelningar på förskolan arbetar i projektgrupper, där barnens intressen styr projektets utformning. Vi arbetar utifrån en pedagogisk vision om en hållbar framtid där livsstil, hälsa och miljö bildar en helhet. Vi vill att barnen ska få med sig ett hållbarhetsperspektiv som gäller den egna individen, medmänniskan och vår natur och som ett led i detta ger vi stort utrymme åt utomhuspedagogik. Vi vill lägga grunden för ett tänk där rörelse är en naturlig del av vardagen. Förskolans läroplan och barnkonventionen ligger som grund för verksamheten. I samarbete med hemmen vill vi främja barnens utveckling till aktiva, kreativa, kompetenta och ansvarskännande människor och samhällsmedlemmar. Allt det här har vi en årsplan för, där även föräldrasamverkan ingår.


Söka plats hos oss

VILL NI STÅ I KÖ TILL FÖRSKOLAN HAGVIDSON Nyponlunden?

Är ni nyfikna på vår förskola är ni välkomna när vi har öppet hus eller kontakta rektor för en visning av förskolan. För att söka plats hos oss behöver ni fylla i en ansökan som finns här ansökan eller så kan ni komma till förskolan och få en ansökan. Efter att ni har lämnat in ansökan får ni ett platserbjudande om det finns plats, när ni mottagit det måste ni svara oss, nästa steg är att vi ringer er när introduktionen närmar sig och vi skickar ett brev till er med bra information inför förskole starten.


Anmäl avgiftsgrundande inkomst för förskola

Här kan du skicka in information om din inkomst som ligger till grund för avgift för förskola. Vi följer kommunens riktlinjer och det går att läsa mer om detta på kommunens hemsida.

När du accepterar en plats på förskolan för ditt barn behöver du även lämna inkomstuppgift. Klicka på länken/knappen nedan.


Ändring av inkomst

Om du får en ändrad inkomst som påverkar avgiften ska du anmäla det så fort som möjligt via inkomstredovisning.


Öppettider/TYRA


Öppettider: 06.30-17. Vi har stängt alla röda dagar och vissa aftnar. En gång i månaden stänger förskolan kl.15.45 då pedagogerna har arbetsplatsträff (APT). Datum för dessa meddelas via Tyra-appen, förskolans informations- och dokumentationsplattform. Här meddelas även andra aktiviteter som exempelvis vårfest, föräldramöten och utflykter för barnen. På Tyra-appen hittar du även vår blogg, där varje avdelning berättar om dagens aktiviteter och portfolio för ditt barn, där ni kan följa barnets utveckling och lärande.

   Kontakta förskolan Hagvidson Nyponlunden


   Rektor:

   Jennie Ingvarsson

   jennie.ingvarsson@hagvidson.se

   Tel: 0760-20 47 18


   Avdelningarna:

   Upptäckarna:

   073-515 29 27

   upptackarna.nyponlunden@hagvidson.se

   Äventyrarna:

   070-741 66 57

   aventyrarna.nyponlunden@hagvidson.se

   Utforskarna:

   070-769 67 55

   utforskarna.nyponlunden@hagvidson.se


   Förskolans adress:

   Hagvidson i Nyponlunden

   Citrongatan 2

   703 60 ÖREBRO