VÄSTERÅS EKOT
Bild2
Bild3
Bild4
a8


Välkommen till Hagvidson Ekot Västerås


Kort om oss


Förskolan Hagvidson Ekot Västerås är en mindre fristående förskola belägen i ett bostadsområde i Västerås med närhet till parker, grönområden och skog som vi utnyttjar flitigt tillsammans med våra barn. På förskolans gård har vi en grillkåta som vi använder året runt. Vi har lådcyklar som även tar oss på utflykter längre sträckor varje vecka. Vi har egen kock som lagar mat från grunden och bakar bröd. Förskolan består av två avdelningar som i sin tur är indelade i mindre grupper för att alla barn skall få bästa möjlighet att lära, leka och utvecklas i tätt samarbete med pedagoger.


Avdelningarna:

Vitsippan 1-3 åringar

Blåsippan 3-5 åringar


Hagvidson Ekot Västerås har höga kvalitetsmätningar med nöjda och trygga vårdnadshavare och barn. 2022 vann vår förskola priset ”årets förskola” inom Hagvidsons koncern.


Vår pedagogiska idé


Hagvidson Ekot Västerås jobbar efter ledorden trygghet, delaktighet och glädje. Med läroplanen som grund och med ett nära samarbete med hemmet vill vi som förskola ligga i framkant i det vi gör. Lärandet ska vara lustfyllt och utforskande under ledning av våra engagerade pedagoger och tillsammans med barnen. Vi arbetar utifrån en pedagogisk vision om en hållbar framtid där livsstil, hälsa och miljö bildar en helhet. Som ett led i detta ger vi stort utrymme åt värdegrundsarbete samt utomhuspedagogik där vi använder oss mycket utav våra lådcyklar för att utforska närområdet. Vi är även certifierade inom Grön flagg.


Söka plats hos oss


Vi har ett kösystem via Västerås stad och för att börja hos oss behöver ni ansöka om plats via e-tjänsten påVästerås stadshemsida.

Det är många som söker till oss och platserna är oftast fyllda långt innan terminsstart. Därav rekommenderar vi att man ställer sig i kö till oss så snart som möjligt vid intresse.


Öppettider


Öppettider: 06.15-17.30. Vi har stängt alla röda dagar samt aftnar. En gång i månaden stänger förskolan kl.15.50 då pedagogerna har arbetsplatsträff (APT). Datum för dessa meddelas via Tyra-appen.


TYRA


Tyra är förskolans informations- och dokumentationsplattform som är mycket uppskattad av våra vårdnadshavare. Här meddelas aktiviteter som exempelvis skördefest, föräldramöten och särskilda utflykter för barnen. På Tyra-appen hittar du även vår blogg, där varje avdelning dokumenterar gruppens lärande och görande varje dag och portfolio för ditt barn, där ni kan följa barnets utveckling och lärande varje månad.


   Kontakta Hagvidson Ekot Västerås 


   Rektor

   Ramona Djukic

   0708-27 22 99

   ramona.djukic@hagvidson.se


   Avdelningar

   Blåsippan 070-512 28 92

   blasippan.ekot@hagvidson.se

   Vitsippan 073-515 50 98

   vitsippan.ekot@hagvidson.se

   Köket 073-545 91 10

   koket.vasteras@hagvidson.se

   Förskolans adress:

   Förskolan Hagvidson Ekot Västerås 

   Karbenningsgatan 6
   72340  Västerås