VALLENTUNA VÄSTANVINDEN

Välkommen till Hagvidson Västanvinden Vallentuna


Västanvindens förskola är belägen i natursköna Vallentuna. Vi har en stor gård som bjuder in till lek där även barn och föräldrar varit med och format utseendet genom åren. Precis utanför har vi tillgång till en härlig skogsmiljö och stora ängar dit vi mer än gärna styr vår verksamhet när tillfälle ges. Vi är ute mycket och när vädret och årstiden tillåter det så öppnar och stänger vi utomhus.

 

På Västanvindens förskola får barnen möjlighet att utvecklas i sin egen takt. Vi vill utveckla självständighet, ödmjukhet, styrka, mod och en positiv inställning till livet. För att barnen ska känna sig trygga på förskolan med alla pedagoger arbetar vi med tvärgrupper och över avdelningsgränser.

 

Undervisning genom lek sker över hela dagen och i många situationer. Vi arbetar strukturerat och planerat efter att barnen ska få ett lärande i mindre sammanhang.

 

För att synliggöra barnens arbeten och utveckling använder vi oss av appen Tyra. Under varje barn finns det en portfolio där individens lärande finns dokumenterat i både text men också bilder. Appen Tyra har också en blogg där avdelningarna lägger ut bilder och text över dagens olika spännande moment.

 

Hagvidsons ledord är Trygghet, delaktighet och glädje och präglar alla våra verksamheter. Under hösten 2020 påbörjar vi vårt arbete mot certifieringen Grön Flagg.

 

Förskolan öppettider fr.o.m. 1/6 2020 6:45-17:15


Våra avdelningar

Hos oss har vi 55 barn fördelat på 3 avdelningar:

Ekorren 1–2,5 år

Rådjuret 2,5–4,5 år

Björnen 4,5–6 år.

 

Alla våra pedagoger utbildas i lågaffektivt bemötande och HLR

 

Vår mat

Här på Västanvinden har vi vår alldeles egna kock, som bjuder oss på vällagad mat från grunden, bakar bröd, ser till att vi får en väl varierad matsedel och provar ofta nya recept. Vi uppmuntrar alla barn att pröva, smaka och vänja sig vid nya spännande maträtter. Till varje lunch serveras olika sorters grönsaker och sallader.

 

Varmt välkommen till oss!

 

Har du frågor eller är nyfiken på oss så skicka gärna ett meddelande här nedanför.

 

Rektor:

Cecilia Olofsson  079-3362957  cecilia.olofsson@hagvidson.se

 

Avdelningarna:

079-3368529  BJÖRNEN        bjornen@hagvidson.se

079-3364986  EKORREN       ekorren@hagvidson.se

079-3378579  RÅDJURET     radjuret@hagvidson.se

 

 

Förskolans adress:

Hagvidson Västanvinden

Västergården 143-151, 
186 37 Vallentuna

väst3
västanvinden
väst4
väst1
väst2
väst6
väst5
västanvinden.JPG

Kontakta förskolan