VÄSTERÅS EKOT

Välkomna till Hagvidson Ekot i Västerås 

 

Vår förskola är en mindre familjär förskola som rymmer ca. 40 barn fördelat på två avdelningar. Trygghet, delaktighet och glädje är vår förskolas ledord och utifrån det bygger vi vår verksamhet. Vi vill att både barn och vuxna ska känna sig trygga och delaktiga samt ha en glädje över att komma till förskolan varje dag.


Vi tror på samarbetet mellan förskola och hem för att barnet ska kunna utveckla sin fulla potential. Vi lägger därför stor vikt vid att ha daglig kommunikation med dig som vårdnadshavare gällande ditt barns utveckling.


Med läroplanen som grund vill vi som förskola ligga i framkant i det vi gör.  Lärandet ska vara lustfyllt och utforskande lett utav våra engagerade pedagoger och tillsammans med barnen.


Vi arbetar utifrån konceptet Grön flagg och är Grön flagg certifierade.

Vi arbetar utifrån en pedagogisk vision om en hållbar framtid där livsstil, hälsa och miljö bildar en helhet. Vi vill att barnen ska få med sig ett hållbarhetsperspektiv som gäller den egna individen, medmänniskan och vår natur. Som ett led i detta ger vi stora utrymmen åt värdegrundsarbete och utomhuspedagogik.


Rörelse är en naturlig del av vår vardag när vi lär oss saker. Vi besöker skog, lekparker och gör andra utflykter varje vecka.

 

Vi har egen kock på förskolan som en gång i veckan flyttar matlagningen utomhus för att barnen ska kunna få vara delaktiga. Bröd bakas på plats av kocken och maten lagas från grunden.

 

Vill du ha ditt barn hos oss så söker du via Västerås kommuns e-tjänst.

 

Välkommen med din ansökan!

 

/ Maria Lindh – rektor Hagvidson Ekot Västerås

Rektor:

Maria Lindh 070-827 22 99

maria.lindh@hagvidson.se

 

Avdelningar:

Blåsippan 070-512 28 92 

blasippan.ekot@hagvidson.se 

 

Vitsippan 073-515 50 98 

vitsippan.ekot@hagvidson.se

 

Köket       073-545 91 10 

koket.vasteras@hagvidson.se

 

Ansökan via kommunen: Klicka på länken nedan!

 

https://www.vasteras.se/barn-och-utbildning/forskola/ansok-eller-sag-upp-plats.html

Förskolan adress:

Förskolan Hagvidson Ekot 

Karbenningsgatan 6

72340 Västerås

Kontakta förskolan